TMR láme rekordy

19. október 2011

Prevádzkové výnosy Tatry mountain resorts, a.s. sa za 3. kvartál finančného roka 2010/2011 zvýšili o 117% na 8,1 mil. eur, pričom za prvých 9 mesiacov fiškálneho roka (obdobie od novembra 2010) výnosy dosiahli 29,4 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 68,5%. Markantný nárast možno pripísať najmä úspešne zrealizovanej akvizícii aquaparku Tatralandia v apríli 2011, ktorá priniesla významné rasty v segmentoch Hory & Aquapark a Hotely a v subsegmentoch Aquapark a Gastro. Celková návštevnosť stredísk sa v 3. kvartáli medziročne zvýšila o 96,5% na vyše 400 tisíc, pričom samotná Tatralandia privítala v danom období vyše 200 tisíc návštevníkov.

Prevádzkový zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) predstavuje v 3.kvartáli 2,1 mil. EUR v porovnaní so stratou 0,5 mil. EUR v rovnakom období minulého roka. Hlavnými faktormi rastu EBITDA boli zvýšenie tržieb, začlenenie Tatralandie, vyššia návštevnosť, priemerné ceny a spolupráca so Štrbským plesom. Za posledné 3 kvartály (posledných 9 mesiacov fiškálneho roka) sa EBITDA medziročne zvýšila o 211% na 7,5 mil. EUR.

Zefektívnenie prevádzky TMR dokazuje prevádzková rentabilita (EBITDA marža), ktorá za 3. kvartál predstavuje 25%, oproti -13% v rovnakom období minulého roka. 9-mesačná EBITDA marža medziročne stúpla o 12 percentuálnych bodov na 25%.
TMR zaznamenalo za mesiace máj až júl konsolidovaný čistý zisk 1,76 mil. EUR. Od začiatku finančného roka čistý zisk predstavuje 8 mil. EUR.

Detailnejšie informácie o výsledkov nájdete na http://www.tmr.sk/prezentacie.html.