J&T BANKA uzavřela druhé čtvrtletí s čistým konsolidovaným ziskem na úrovni 934 milionů korun

Podle neauditovaných konsolidovaných výsledků uzavřela J&T BANKA, jedna z nejvýznamnějších privátních bank na českém trhu, první pololetí letošního roku s čistým ziskem ve výši 934 milionů korun. Navazuje tak na úspěšná období minulých dvou let. Provozní zisk za dané období činil 1,030 miliard korun, což představuje 47% meziroční nárůst.

Bilanční suma ke konci června zaznamenala 40% nárůst, když dosáhla úrovně přes 125 miliard korun. Hlavním důvodem jejího růstu je pak především 35% meziroční navýšení klientských vkladů, které dosáhly hranice téměř 100 miliard korun. Růst zaznamenaly také úvěry, které vzrostly v porovnání s loňským rokem o 46 % a na konci června překonaly 69 miliard korun. „Těší nás zájem klientů o poskytnutí financování jejich vlastních projektů, bez ohledu na velikost nápadu,“ komentuje narůstající zájem o financování Igor Kováč, člen představenstva J&T BANKY.

Ve druhém čtvrtletí získala J&T Banka 58,33% majetkový podíl ve společnosti VABA d.d. banka Varaždin a rozšířila tak své působení na chorvatský trh.

I nadále plánuje banka růst a posilovat svojí pozici na trhu. Jako první v regionu pak v červnu tohoto roku vydala perpetuitní certifikáty, o které projevili investoři velký zájem. Vlastní kapitál banky činil ke konci pololetí 14,69 miliard korun.

J&T BANKA ke konci druhého čtvrtletí 2014 vykazovala kapitálovou přiměřenost na konsolidované bázi na úrovni 12,5 %.

J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Pro klienty, kteří chtějí poznat rozdílnost přístupu privátní banky a vyzkoušet komfort a kvalitu služeb je připravena služba Clear Deal, která je přístupná od půl milionu korun a kromě termínovaných vkladů nabízí i omezené množství investičních příležitostí. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO,  banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu a banka VABA v Chorvatsku. Více informací na: www.jtbank.cz

V případě dotazů prosím kontaktujte:

Monika Veselá

J&T BANKA, a.s.