J&T Finance Group SE (JTFG) podepsala dohodu o strategickém partnerství a spolupráci s čínskou bankou Ping An Bank Company Ltd.

Finanční skupina JTFG při návštěvě čínského prezidenta v ČR podepsala dohodu o strategickém partnerství a spolupráci s čínskou bankou Ping An Bank Co., Ltd., na jejímž základě vzniknou v České republice nové investiční fondové struktury.

„Při jednáních s Ping An Bank o možné spolupráci jsme identifikovali řadu investičních příležitostí, a shodli jsme se, že vzhledem k potenciálu dlouhodobé spolupráce bude vhodné založit společnou investiční strukturu, která umožní spojit kapitálovou sílu obou subjektů s investičním know-how a znalostí lokálního trhu,“ komentuje Patrik Tkáč, místopředseda představenstva J&T Finance Group SE.

Fondy zaměřené jak na kapitálové investice, tak na investice do private equity struktur dosáhnou objemu 5 miliard euro. V prvním kroku spolupráce dojde k založení společnosti se zaměřením na investice a řízení kapitálu v České republice, s počátečním jměním ve výši dvou miliard euro. Následovat bude založení investičního fondu s kapitálem tři miliardy euro, jehož cílem bude investovat do aktiv zejména v oblastech financí, energetiky, přírodních zdrojů, moderních a high technologií, real estate, logistiky, výrobního a jiných průmyslů či infrastruktury. Ve třetím kroku pak dojde v letošním roce, při dodržení veškerých bankovních předpisů a zákonů obou zemí, k investici přibližně 500 milionů euro do investičních projektů v České republice.

O skupině J&T Finance Group SE:

Skupina J&T se zaměřuje na poskytování komplexních služeb spojených s privátním a retailovým bankovnictvím, správou majetku privátních klientů a institucí, investičním bankovnictvím a projektovým financováním. Své služby rozvíjí především na trzích České a Slovenské republiky, Chorvatska a Ruské federace. Více informací na www.jtfg.com

O Ping An Bank Company Ltd.:

Ping An Bank, čínská národní akciová obchodní banka, je první veřejně obchodovatelnou bankou svého druhu, která byla v roce 1991 uvedena na burzu v Shenzenu, kde také sídlí. Celková aktiva banky ke konci roku 2015 dosáhla hranice 2,507.149 miliard RMB, čímž prokázala 14,67% nárůst ve srovnání s počátkem roku. Silný růst vykázaly také vklady, které vzrostly v průběhu roku o 13,09 % na úroveň 200.738 miliard RMB. Vzhledem k pozitivním finančním výsledkům a opětovnému růstu si banka upevnila svojí pozici a zvětšila svůj podíl na trhu. Ping An Bank získala ocenění Golden Dragon v „2015 Chinese Financial Institution Gold Metal List“, který je spolupořádán Financial Times a Finančním institutem Čínské akademie sociálních věd. Několikrát po sobě také vyhrála „Best Joint Stock Banking Corporation of the Year“, a také obdržela cenu v rámci „Top Ten Internet Finance Innovation Bank“.

V případě dotazů prosím kontaktujte:

Monika Veselá, PR manažerka, e: mvesela@jtbank.cz, m: +420 604 333 320