ISTROKAPITAL a J&T spájajú sily

Majitelia J&T FINANCE GROUP, a.s. a ISTROKAPITAL SE sa dohodli na vzájomnej kapitálovej previazanosti oboch spoločností. Pripravujú sa na vstup na nové finančné trhy. ISTROKAPITAL SE nadobudne navýšením kapitálu 24% na základnom imaní J&T FINANCE GROUP.

,,Vstup Maria Hoffmanna do akcionárskej štruktúry J&T je logickým vyústením takmer 15 rokov trvajúcej spolupráce. Dnes obe skupiny patria medzi najväčšie na domácom trhu, no pri úvahách o vstupe na finančné trhy krajín ako Poľsko, či Rusko sa dostávame do prostredia s ďaleko väčšími hráčmi. A tak sme po dlhoročnom koketovaní s myšlienkou spojenia oboch skupín konečne identifikovali dostatočne silný dôvod, prečo ju uskutočniť," komentoval dohodu Jozef Tkáč, prezident J&T.

,,J&T a jej zakladateľov vnímam ako najbližších obchodných partnerov, s ktorými si rozumieme nielen v biznise, ale aj ľudsky. Prepojenie holdingov vytvára priestor pre realizáciu projektov vo finančníctve, ako aj pre ďalšie spoločné investičné záujmy a rozvoj nových významných projektov. Takým je určite prelomový biotechnologický projekt AXON, ktorého výsledkom by mal byť napríklad liek proti Alzheimerovej chorobe,“ komentoval Mario Hoffmann, predseda správnej rady ISTROKAPITAL-u.

Nové podiely Jozefa Tkáča a Ivana Jakaboviča budú zhodne po 38%. Transakcia podlieha schváleniu regulatórnymi orgánmi v SR a ČR a Protimonopolným úradom SR.

Kontakty pre médiá:
Za J&T FINANCE GROUP: JUDr. Nikol Kubaská, 0904 119 911; kubaska@jtfg.com