J&T INVESTMENTS po roce fungování zhodnotil majetek investorům o 10,18 %

Fond kvalifikovaných investorů J&T INVESTMENTS uzavřel druhý kvartál letošního roku s aktivy ve výši 7,36 miliard korun. Za posledních dvanáct měsíců se pak hodnota vlastního kapitálu připadajícího na jednu investiční akcii zvýšila o 10,18 % v případě korunové akcie, respektive 9,98 % v případě té eurové.

Fond, se kterým mají zakladatelé J&T velké plány a jež chtějí zařadit mezi největší fondy v Evropě již nyní patří mezi nejlikvidnější tituly na pražské burze. V návaznosti na nedávno uskutečněnou investici fondu do holdingové struktury J&T CAPITAL PARTNERS, do které Patrik Tkáč plánuje zkonsolidovat veškeré své podíly ve společných projektech s Danielem Křetínským,dochází také k přejmenování fondu na J&T ARCH INVESTMENTS.

„Arch (anglicky oblouk) má pro mě symbolický význam dlouhé společné cesty, ne vždy snadné, ale za to zajímavé a úspěšné. Vrací mě do doby před 20 lety, kdy jsem prožil neopakovatelné životní momenty u Darwinova oblouku (Darwin´s Arch). Nyní kdy oblouk navěky zmizel mi došlo, že výjimečné věci zůstanou výjimečnými po celý život. A takový je i náš fond. Umožňuje podílet se na silných a hodnotných partnerstvích, která se nám za více než 25 let podnikání podařilo vybudovat. Stává se hlavním fondem, který investuje a zhodnocuje majetek rodiny J&T i našich klientů,“ komentuje investici Patrik Tkáč.

O J&T ARCH INVESTMENTS

Fond kvalifikovaných investorů J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s., založený v prosinci 2019, je novou vlajkovou lodí skupiny J&T FINANCE GROUP SE v oblasti fondového investování. Fond je určen investorům, kteří mají zájem navázat na úspěchy finanční skupiny J&T a jejích partnerů.

Pro fond jsou vyhledávány investiční příležitosti zejména v oblasti neveřejně obchodovaných aktiv s cílem vytvořit vyvážené portfolio sloužící ke zhodnocení dlouhodobého rodinného majetku. Obhospodařovatelem fondu je J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST. Více informací o fondu naleznete na www.jtis.cz nebo na www.jtarchinvestments.cz